”Det kræver gå på mod, selvstændighed og så skal man bare være klar på at ville udvikle sig”

Mød vores 18-årige chaufførlærling, Noah Bergmann, som fortæller om at være i lære hos Stykgodscentret Skive, og hvorfor det var det mest naturlige for ham, at det var den vej han skulle gå i sit arbejdsliv.

Noah har været en del af Stykgodscentret i snart 3,5 år, hvor han startede i et fritidsjob på lageret efter skole, og når han var hjemme fra efterskole i weekenderne. Nu er Noah chaufførlærling hos Stykgodscentret og har chaufføropgaver inden for sit eget interesseområde, som er kørsel med gods, der leveres med medbringertruck. ”Stykgodscentret har været meget lydhør over for, hvad jeg gerne ville. Jeg har altid vist meget interesse for medbringertrucks, og det har jeg fået rigtig meget lov til”.  

Det, Noah værdsætter mest hos Stykgodscentret, er den frihed og selvstændighed, han oplever. Han beskriver, at alle har hver deres arbejdsopgaver, men understreger samtidig det gode samarbejde han oplever med sine kolleger i dagligdagen. ”Vi er meget gode til at tale sammen. Ikke kun herhjemme, men også i løbet af dagen i telefon. Vi er gode til at hjælpe hinanden med steder, og hvis vi er i tvivl om noget”.

At arbejde som chauffør kræver, ifølge Noah, ”gå på mod, selvstændighed og så skal man bare være klar på at ville udvikle sig”. Det indebærer også at kunne tale med kunder og håndtere de udfordringer, som kan opstå. ”Engang imellem kommer man nogle steder, hvor man ikke har vanvittig meget plads at gøre med. Så skal man lige spekulere lidt over tingene, og hvordan man lige kringler den”.

Noah har aldrig været i tvivl om, at en karrierevej inden for transportbranchen var det rigtige for ham. Hans interesse for lastbilkørsel har nemlig rødder i barndommen, hvor Noah var med på passagersædet i sin fars lastbil. ”Jeg har aldrig rigtig spekuleret over om der var andre ting jeg skulle end det. Det er altid det, jeg har følt var det mest naturlige for mig”.  Selve chaufføruddannelsen tager Noah på UCH i Holstebro, hvor han i nogle perioder også er tilbage på skolebænken. Herfra har Noah mange gode kammerater, og han værdsætter det fællesskab de har, når de mødes og holder ind de samme steder, hvis det kan passe i løbet af en dag på arbejde.

Slutteligt siger Noah følgende om sit arbejde, som chauffør, hos Stykgodscentret: ”Det er et fedt arbejde, og man beviser virkelig meget over for sig selv, synes jeg”.